A juhhús - főként a bárányhús - jó értékesítési lehetőségei és a természetes alapanyagok textiliparban való egyre szélesebb körű felhasználása folytán a juhtenyésztés hazánkban is fellendülőben van. A mezőgazdaságban bekövetkezett változások miatt a juhtakarmányozást új alapokra kell helyezni, hiszen az összköltségnek - még legeltetéssel is - jelentős hányadát alkotja a takarmányozás költsége. Az állat szükségleteinek megfelelő gazdaságos takarmányozás megvalósításához nyújt segítséget a könyv, amely az állatfaj sajátosságaival, a juh kor, nem és hasznosítási irány szerinti táplálóanyag-szükségletével, szóba jöhető takarmányokkal és takarmánykiegészítőkkel, a juhok nyári és téli takarmányozásának technológiájával ismerteti meg az olvasót. Végül a juhászat méretének a takarmányozás jellegére gyakorolt befolyását tárgyalja.
MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
Herold István, Jávor András: A juh takarmányozása
Kiadás:
Budapest, 1984
Kiadó:
Kategóriák:
Állattartás, állattenyésztés Mezőgazdaság általában
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
A takarmányozás elmélete és gyakorlata
Terjedelem:
141 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632316592
tartalom:
leírás:
Érvénytelen bélyegzővel.