Könyvünkben egyszerű érzékszervi és helyszíni gyors vizsgálati módszereket ismertetünk, amelyek segítségével az állattenyésztő szakmunkás ellenőrizni tudja az állatok környezetét, hogy az mennyiben felel meg életüknek. A környezetnek számos összetevője van. Ezek közül elsősorban az alakíthatókkal foglalkozunk: a takarmányozás ellenőrzésével (a legelő, a szálas takarmány, az ipari és állati eredetű takarmányok, az ivóvíz vizsgálatával); az istálló levegőjével (a hőmérséklettel, a páratartalommal a légmozgással, a megvilágítással stb.); a pihenőhellyel (a padozattal és az almozással); a fertőtlenítéssel, mert az állattartás egyéb teendőit (az állatok megfigyelését, ellését, felnevelését stb.) sorozatunk többi kötete tárgyalja részletesen.
MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
Szovátay György: Állataink egészségéért. A környezet ellenőrzése és javítása az állattartásban
Kiadás:
Budapest, 1977
Kiadó:
Kategóriák:
Állattartás, állattenyésztés Állatorvoslás
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Mezőgazdasági szakmunkáskönyvtár
Terjedelem:
155 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632302915