A marhahústermelés népgazdasági jelentősége fokozatosan növekszik. Az üzemek keresik a gazdaságos termelés lehetőségeit. Igen sok tapasztalat halmozódott fel a kutatási és gyakorlati munka közben egyaránt. Ezek csokorba kötése jól szolgálja a hazai húsmarhatenyésztés fejlesztését. A jövő feladata a tapasztalatok alapján az állomány többszörözése.
E törekvéseket szolgálja a dr. Dohy János áltat összefogott szerzőgárda könyve, amely A húsmarhatenyésztés helyzete és közgazdasági feltételei c. bevezető után A marhahústermelés élettani alapjai és növelésének biológiai lehetőségei, A húsmarha nemesítése és fajtái, A marhahústermelés gyakorlata, A marhahús piaci értékesítésének lehetőségei, A marhahústermelés gazdaságossága c. fejezetekre tagolva foglalja össze a húsmarhatenyésztéssel kapcsolatos hazai és külföldi tapasztalatokat.
A jól szerkesztett ábrák és szemléltető fotók hasznosan egészítik ki a mondanivalót.
A könyv gyakorlatias jellege, gazdag ismeretanyaga révén remélhetően hasznos kézikönyve lesz a gyakorlati tenyésztőknek, a továbbképzésnek, s mivel a hazai tapasztalatoknál szélesebb az ismeretanyaga, a külföldön munkát vállaló szakembereinknek is.
MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
Húsmarhatenyésztés
Szerző:
Bodó Imre Dohy János Hajas Pál Keleméri Gábor
Kiadás:
Budapest, 1985
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
349 p., ill.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632320689