"Az elmúlt időszakban számos becslési adat látott napvilágot az elkövetkező évezredben várható népességnövekedésre vonatkozóan. A becsült értékek nagyon eltérőek, de abban minden közlés egyetértett, hogy Földünk népessége növekedni fog. Ez a változás új helyzetet teremt az élelmiszertermelésben, ezen belül az állattenyésztés területén. A több és jobb minőségű állati eredetű élelmiszer előállítását nem az állatlétszám növelésével, hanem elsősorban a termelés hatékonyságának fokozásával kell megoldani, úgy hogy eközben az állatvédelemre, környezetvédelemre és a biodiverzitás megőrzésére irányuló törekvéseknek és az ezekre vonatkozó törvényeknek is eleget tegyünk. Az állattenyésztés csak úgy tud megfelelni a fokozott mennyiségi és minőségi elvárásoknak, ha új és jobb módszereket alkalmaz a tenyésztés, a takarmányozás, a management, az állategészségügy, az állatvédelem, a génmegőrzés, a termék-feldolgozás, a termékértékesítés és élelmiszerbiztonság területén. Ez a könyv ezekhez az erőfeszítésekhez próbál hozzájárulni úgy, hogy a napjainkban lezajló genetikai és biotechnológiai forradalom új felfedezéseiből született eljárások, módszerek alkalmazási lehetőségeit mutatja be, illetve vetíti előre az állatnemesítés területén."
MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
Molekuláris genetikai módszerek alkalmazása az állattenyésztésben
Szerző:
Fésüs László Komlósi István Varga László Zsolnai Attila
Kiadás:
Budapest, 2000
Kiadó:
Kategóriák:
Állattartás, állattenyésztés Állatorvoslás Genetika
Terjedelem:
190 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9635027230