FÖLDRAJZ / Amerika kategória termékei
Chicago, keresztmetszet

: Chicago, keresztmetszet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerika Életrajz Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

545 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A világ hatodik legnagyob városának lakói elevenednek meg Studs Terkel híres könyvének lapjain, s lebilincselő őszinteséggel beszélnek önmagukról, környezetükről, a világról, mindenről, ami nyugtalanítja őket, mindenről, amit szeretnek vagy gyűlölnek, mindennapi gondjaikról, terveikről, vágyaikról, de gyöngeségeikről, elfogultságaikról, félelmeikről is. Olyan ez a könyv, mint egy kitűnően rendezett dokumentumfilm, cinéma-vérité: fölvillan egy-egy arc, mögötte ott látjuk a húsz-harminc emeletes toronyépületeket, remek ívelésű autópályákat, a szédítő forgalmat, az óriási áruházakat, a nyüzsgő emberforgatagot. De nemcsak ezt a pompázatos külsőt látjuk, nemcsak az előkelő villanegyedeket, a suhanó autócsodákat, a gondtalan gazdagságot, hanem a szerény középrétegek beosztó életmódját, sőt a krajcároskodó vagy éppen nélkülöző szegénységet is, az elavult bérházakat, a nyomornegyedet is, és nemcsak a jelent hanem a város múltját, sőt jövőjének felködlő körvonalait is. Ahány ember, annyi világ. És minden nyilatkozat egy-egy adalék a mai Amerika képéhez. Chicago minden társadalmi rétege megszólal itt: tizenéves fiúk és leányok, nyugdíjas öregek, aktív és visszavonult kereskedelmi ügynökök, munkások, tisztviselők, lecsúszott és sikeres férfiak, homoszexuálisok és utcalányok, gazdagok és nyomorgók, rendőrök, kocsmárosok, taxisofőrök, éjjeliőrök, kiérdemesült hivatásos ökölvívók, diákok, tanárok, tanárnők, munkásnők, háziasszonyok, és származás szerint is sokféle ember: őslakók, írek, lengyelek, csehek, olaszok, görögök, zsidók, magyarok, fehérek, négerek, indiánok, félvérek, és politikai, világnézeti tekintetben is sokfélék: szélsőjobboldaliak, demokraták, republikánusok, liberálisok, radikálisok, vallásosak, közömbösek, ateisták. A magnetofonszalagon rögzített interjúk frissek, elevenek, hitelesek, és az elhangzott nyilatkozatok szociológia pontosságú keresztmetszetet adnak erről a nagyon bonyolult életű nagyvárosról. A tárgyilagos beszámolók annyira érdekfeszítők, olyan izgalmba hozzák az olvasót, hogy a könyvet nem tudja letenni, úgy érzi: mozgalmas cselekményű regényt olvas. Voltaképpen az is ez a nagyszerű könyv; pontosabban: kitűnően rendezett nyersanyaga a legutóbbi évek méltán híres modern amerikai regényeinek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!