TÖRTÉNELEM / Amerika története kategória termékei
Modern művészet az Egyesült Államokban

: Modern művészet az Egyesült Államokban

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1995

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerika története Művészettörténet Avantgard

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

63 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630937638

tartalom:

A XX. század elején kevesen gondolták volna, hogy az amerikai művészet 50 év alatt önerejéből felszabadul az európai hatások befolyása alól. Bár Amerikának is megvoltak a maga képzőművészeti iskolái, az Óvilág akadémiáin tett tanulmányutat a művészképzés elengedethetetlen részének tartották. A hazai stílus iránti bizalomhiányt fejezte ki az is, hogy az amerikai műgyűjtők a francia barbizoni festők, a realisták vagy az impresszionisták alkotásaiért rajongtak, és senki sem biztatta a honi művészeket arra, hogy igyekezzenek rátalálni a sajátos amerikai stílusra. A XX. század első fele azonban hatalmas társadalmi változásokat hozott. Az 1900-as évek elején tetőzött az európai kivándorlási hullám, a gyors iparosodás pedig megváltoztatta a városok arculatát. Az első világháború következtében megszakadt az európai eszmék beáramlása, a második világháború alatt viszont számos új hatás ért el ide azon óvilági művészek révén, akik az Államokba menekültek. E változások együttes hatására megszületett a független amerikai művészet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!