SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Egy férfi Szentpétervárról

: Egy férfi Szentpétervárról

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Árkádia

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

361 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ezerkilencszáztizennégy májusában vagyunk. Az európai nagyhatalmak háborúra készülnek. A kérdés: kinek az oldalára áll a hatalmas orosz birodalom - Angliáéra és Franciaországéra, vagy az egész kontinenst lerohanással fenyegető Németországéra? Orlov herceg, a cár követe titokban Londonba érkezik, hogy a szövetségkötésről egyezkedjék az angol kormány megbízottjával, Walden gróffal. Csakhogy Orlov nyomában Angliába érkezik egy másik, sokkal baljósabb férfi is: Feliksz, az anarchista orgyilkos. Feladata: eltenni láb alól a herceget, bármi áron. Ha ez sikerül, Oroszország legalábbis összevész Angliával, s a cár nem küldi vágóhídra orosz fiatalemberek millióit -de az sincs kizárva, hogy Szentpétervárott kitör a forradalom, s az anarchisták veszik kezükbe a hatalmat. Amit azonban Feliksz maga sem sejt: Walden gróf felesége, Lydia orosz nemeskisasszony, s neki, Feliksznek régi ismerőse, a halálra szánt Orlov herceg pedig Lydia unokaöccse. Sőt a szálak még ennél is messzebb vezetnek... Az első merényletkísérlet után a Scotland Yard egész különleges ügyosztálya utánaveti magát az anarchistának, végigüldözi Londonon, majd Kelet-Anglián, de méltó ellenfele csak egy akad Feliksznek: Walden, a középkorú angol arisztokrata. Mire a kalandokban, izgalmakban bővelkedő regény látványosan tragikus végkifejletéhez elér, az olvasó sok mindent megtud az első világháború előtti életről, s tanúja lesz az angol nemeslányok bemutatkozó ceremóniájának a királyi udvarban éppúgy, mint a szavazati jogért harcoló nők, a szüfrazsettek brutálisan, rendőrbottal szétvert tüntetésének.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!