SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Henry sorsa

: Henry sorsa

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Napjaink Költészete

Terjedelem:

136 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"John Berryman (1914-1972), a háború utáni amerikai költőnemzedék tragikus sorsú alakja igazi elátkozott költő. Verseiben naplószerű pontossággal követi életének külső történéseit és belső, lelki reflexióit. Mint az úgynevezett vallásos iskola többi tagja - Robert Lowell, Sylvia Plath -, Berryman is a költészet gyógyító erejében bízva analizálja műveiben életét. Apja a kamasz fiú szeme láttára lőtte magát agyon, és a költő, hiába sikeres egyetemi és költői karrier, nem tudta kiheverni ezt a megrázkódtatást. Fájdalmas vízióit a kiváló formaművész hosszú versciklusokban írta ki magából: pályája első szakaszában egy Henry nevű alteregót teremtett, az élményeket ezáltal tárgyiasítva, eltávolítva. Késői költészetében már a közvetlen megszólalást választotta, vállalta: vallomásaiban egy végletesen, kegyetlenül őszinte, sokat szenvedett ember belső pokoljárása tárul föl."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!