SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Kedves Ádám... Levelek egy fekete sráchoz

: Kedves Ádám... Levelek egy fekete sráchoz

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

233 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632113446

tartalom:

"E könyv írója a milwaukee-i négergettó egykori cipőtisztító fiúja, majd a Wisconsin Egyetem legjobb futballistája, a The New York Times munkatársa, az NBC tévétársaság népszerű kommentátora. Sorsa látványos ellenpéldája lehetne az USA faji diszkriminációs politikájának. Teague azonban tisztában van vele, hogy élete kivételes négersors. Amikor 1955-ben feleségül veszi a világhírű Martha Graham balettegyüttes egyik szólótáncosnőjét - a könyvben emlegetett H. H.-t -, közös célkitűzésük még csak az, hogy bizonyos középosztálybeli jómódot érjenek el, "beolvadjanak" valamelyik vagyoni kasztba, voltaképpen megtagadják önmagukat, néger voltukat. Mire azonban 1967-ben Bob Teague elkezdi írni bölcs humorú leveleit kicsi fiához, Adam Fitz-James Teague-hez, már találkozott olyan néger polgárjogi vezetőkkel, mint Malcolm X. és Martin Luther King, s ráébredt, hogy vállalnia kell önmagát, és harcolnia kell a négerek jogaiért."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!