SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Légy bátor és erős

: Légy bátor és erős

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

621 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630738171

tartalom:

"A cím: idézet az ószövetségi Józsué Könyvéből. A regény: egy nagyon is mai, kanadai Józsué könyve. Joshua Shapiro a mélyből szélesen felívelő, majd mélybe hulló pályát fut be. Foglalkozására nézve sikeres újságíró, tévésztár. Mellesleg férj és családapa. Mostanról, válságából tekint vissza a múltba, amikor pénzügyi, családi bajok és egy ellenségei által kikerekített szexuális botrány dúlják fel életét. Joshua, galíciai zsidó ősök harmadik generációs fia, írónak indult Európában, és tévésztár lett Kanadában. Gazdag, keresztény lányt vett feleségül, szerelmi házasságban élt, nagyra törő álmokat dédelgetett - és amikor negyvenes éveinek vége felé kénytelen levonni életének tanulságát, vajon megmarad-e azon az erkölcsi piedesztálon, amelyen mint illúzióktól megszédült, hajdani romantikus forradalmár hitte magát? Richler regényében a múlt és a jelen képei nagy lendülettel és energiával váltakoznak - szembesülnek, s ebből a lenyűgözően szellemes és mulatságos képsorozatból törvényerejű igazságként merül fel a tanulság, az üzenet: a Közép- és Kelet-Európából az Újvilág csalogató valóságába került ember anyagi céljai és erkölcsi igényessége között az ellentét áthidalhatatlan. Ötletek sziporkáznak, meglepetések szökkennek tűzijátékként az égre, szenvedélyek bolydulnak föl, és végeérhetetlen játékokat űz az idő és a tér Joshua könyvének lapjain. Mindannyian ráismerhetünk a viharos tengerekre, a göröngyös útra, amelyet megjárunk a múlt és a jelen földjei közt, s mindannyiunkat meggondolkoztat: vajon aki partot ér, azonos-e azzal, aki egykor útra kelt?..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!