SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Tamerlan

: Tamerlan

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Kötet Kiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

286 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963843807

tartalom:

A nagy hódítók között Dzsingisz khán mellett Tamerlan, illetve másik nevén Timur Lenk a legnagyobb. Az ő hódításai felérnek a mongol khánéval. Eljut délen Indiába, nyugaton Lengyelországig, délnyugaton Egyiptomig, keleten pedig csak hirtelen halála akadályozza meg, hogy Kathaj-t (a mai Kínát) is meghódítsa. Harold Lamb mestere a keleti hódítók filmszerű bemutatásának. Drámai érdekességgel építi fel nagy alakjainak életművét, amelynél visszatérő motívum a szegény pásztorgyerek jelentéktelenségétől való elindulás a legnagyobb hatalom magas trónusáig. Ugyanez a jelenség ötlik a kései olvasó szemébe is: az ellenfelek viszonylagos gyengesége, szervezetlensége, elbizakodott pöffeszkedése, szemben a hódító hideg nyugalmával, számító okosságával és embereinek fanatikus, rettenthetetlen bátorságával. Tamerlan hadjáratai már szinte Magyarország határát súrolják akkor, amikor a magyar és vele szövetséges európai seregeket Tamerlan legnagyobb ellenfele Bajazid szultán Nikápolynál tönkreveri, viszont Tamerlan nem sokkal később Bajazid seregeit zúzza széjjel és elérkezik Bizánchoz... Megdöbbentően érdekes Tamerlan hadjárata a mai orosz föld meghódításáért, amikor úttalan sivatagokon keresztül, félig éhen halva és a szomjúságtól elgyötörve ütközik meg a sokkal nagyobb számú seregeket felvonultató Arany Hordával és töri pozdorjává hatalmát. A kitűnő angol regényíró sokat foglalkozik a nagy hódító szellemi életével is és azzal a nagy kultúrhatással, amit egész környezetére gyakorol. Méltó párja ez a kötet Harold Lamb Dzsingiz khán című nagy sikerű művének.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!