SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Válogatott versek

: Válogatott versek

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

233 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Carl Sandburg az amerikai költészetnek Walt Whitman mellett a legnagyobb alakja, a modern világirodalom egyik legjelentősebb, legegyénibb utakat járó költője. Ez a kötet eddigi művének a legjavát igyekszik bemutatni, az új amerikai líra útkereső reneszánszát. Sandburg a modern amerikai életnek, a technika és az emberi alkotóerő új költői térhódításának rendkívül megragadó, expresszív megszólaltatója. A nép költője, szabadverseiben az amerikai nagyvárosok és a középnyugati puszták világát ábrázolja. Ilyen ciklusai vannak: A napégette nyugat mezői, Füst és korom. Nálunk leginkább Kassák Lajos versei emlékeztetnek ezekre a nagyszabású, erőteljes, mégis leheletfinom, lebegő, hol ódaian dübörgő, hol dalszerűen ringatódzó szocialista mondanivalójú művekre. A fordítás Keszthelyi Zoltán munkája, aki eddig is a magyar műfordítók élvonalához tartozott, és ezzel a művével újra bebizonyította kivételes képességeit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!