SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Doktor Dolittle utazásai

: Doktor Dolittle utazásai

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

266 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Doktor Dolittle "természetbujtár" és furcsa állatsereglete nem ismeretlen a magyar gyerekek előtt, hisz az írónak több könyve is megjelent magyarul. Az 1959 után most újra kiadott Doktor Dolittle utazásai az eddig megjelent kötetek előzménye, mert itt ismerheti meg először az olvasó a későbbi történetekben is feltűnő szereplőket. Műve keletkezéséről érdemes tudni, hogy a szerző, Hugh Lofting levél helyett ezeket a történeteket írta haza gyerekeinek az I. világháborúból, később regénnyé formálta. A történetet az öreg Tommy Stubbins meséli el, a narrátor még gyerekként ismerkedett meg a nevezetes Doktorral. A történet helyszíne Puddleby-on-the-Marsh város, ahol Stubbins, a szegény csizmadia fia és a Doktor él. Egy beteg mókus révén ismerkednek össze, és a Doktor azonnal felfogadja a fiút "tudóstanoncnak". A gyerek elámulva ismerkedik a több állat nyelvén beszélő állatorvossal és háza népével: Dab-Dab kacsával, a házvezetőnővel, Dzsip kutyával, "akinek" színaranyból van a nyakőrve, Wiff-Waffal, aki nyelvleckéket ad a Doktornak kagylóscsiganyelvből. Váratlanul jelenik meg Miranda, a paradicsommadár, "aki" szomorú híreket hoz: eltűnt Hosszú Nyíl, Arany Nyíl fia. A Doktor azonnal cselekszik felszereli a Viharmadár nevű vitorláshajót és nekivágnak a tengernek, hogy megkeressék a törzsfőnök fiát. Tommy Stubbins csodálatos napokat él át az utazás során: a Doktor új állatfajokat fedez fel, és mindenhol ismerősökkel találkoznak, "akikkel" saját nyelvükön beszélgetett, lehet az ember vagy állat. A gyenge hajó azonban nem bírja a hosszúra nyúlt utazást: kettétörik, ezért kényszerűségből számukra ismeretlen szigeten kötnek ki. A Doktort a bennszülöttek rögtön megszeretik, királlyá is választják. Az "uralkodást" azonban fél évnél nem bírja tovább, hazavágyik a ködös Angliába, a kisvárosba, ahol már várják betegei.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!