SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Gertrud, a nevelőnő. Humoreszkek

: Gertrud, a nevelőnő. Humoreszkek

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Kairosz Kiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés Humor Adoma, aforizma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639484059

tartalom:

˝Az angol származású, kanadai Stephen Butler Leacock (1869-1944) a politika közgazdaságtan professzora volt. Szakmai, valamint jelentős irodalomelméleti munkássága azonban az angol nyelvterületen is jórészt feledésbe merült humoros novellái és kisregényei mellett, melyek a műfajban ma már klasszikusnak számítanak. Szatírikus írásaiból első ízben Karinthy Frigyes ültetett át egy kötetnyit magyarra, 1927-ben. Akárcsak Milne Micimackója esetében, közreműködését itt sem fejezi ki pontosan a "fordítás" szó: rokonszellemek találkozásáról beszélgetünk. Kötetünk az Olcsó Könyvtár 1955-ben megjelent, Szinnai Tivadar négy fordításával kiegészített kiadását követi, mely nemzedékek kacagtató háziolvasmánya lett - sokan hosszú passzusokat tudnak idézni rekeszizom-próbáló olvasmányemlékeikből. Leacock írásaiban a humor forrása - a műfaj kiapadhatatlan kútja - a magasztos elképzelések és a kicsinyes helyzetek fonáksága irodalmi műfajok és a divatirányzatok paródiájába ágyazva.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!