SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
III. Edvárd király

III. Edvárd király

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1914

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Angol irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ál-Shakespeare drámák

Terjedelem:

118 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Az ügynevezett ál-shakespearei drámák közül e munka jelenik meg először magyar fordításban. Ál-shakespearei drámáknak azokat nevezzük, melyek a nagy költő munkáinak első folio-kiadásából hiányzanak és melyeket a kritikusok nagyobb része azért nem ismert el Shakespeare műveinek. Mert egy-két kétes darab az általánosan elismert harminchét Shakespeare-darab között is van, melyek a Kisfaludy-társaság Shakespeare-kiadásában megjelentek s ezek egyike a Perikles, a kritika mai álláspontja szerint nyugodtan az ál-shakespearei drámák közé volna utasítható. A kétes drámákkal - szám szerint tizenöten vannak - foglalkozó tudósok közül csak kevesen vannak, kik valamennyit elvetik s még kevesebben, kik valamennyit Shakespeare művének tulajdonítják; legtöbben a színművek némelyikét egészben vagy részben Shakespeare tulajdonául ismerik el. Sőt még ezeken kívül is van öt dráma, amelyet megpróbáltak Shakespeare művei közé írni, de ezek részben darabjainak elrontott utánzatai, részben semmi közük sincs a drámaírók fejedelmével. A történelmi bizonyítékok egyik dráma esetében sem meggyőzőek, míg az esztétikai indokok sohasem lehetnek döntőek. Ugyanazon író nagyon különböző értékű és különböző stílusú munkákat képes írni fejlődése, életviszonyai, sőt hangulatai különböző korszakaiban Viszont egyik író utánozhatja és sikerülten ellesheti a másik irányát. Shakespsare nem magányos író, hanem legnagyobb képviselője egy virágzó drámairodalomnak, melyet egyazon kor stílusa jellemez, ha nem is hasonlítnak egymáshoz annyira, mint Taine angol irodalomtörténetében olvasható. De anélkül, hogy a szubjektív bizonyítékoknak a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítanánk, kiemeljük, hogy mindezen darabok közül egyik sem áll oly közel a shakespeare-i szellemhez, mint a 3. Edward. Ebben a magyarázók majdnem mindegyike megegyezik.˝

leírás:

Felvágatlan példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!