SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Robinson

: Robinson

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

218 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Századok óta közkedvelt ifjúsági regény a Robinson, noha szerzője voltaképp a felnőtteknek szánta. A kalandvágytól űzött fiatalember tengerre száll, és sok viszontagság után hajótörést szenved valamilyen távoli, lakatlan szigeten. Itt mindenkitől elhagyatva él végig huszonhét esztendőt, felülkerekedik csüggesztő magányán és a maga szerény módján diadalmaskodik a természet erőin, emberi életnek megfelelő feltételeket teremt magának. Az emberi leleményesség és akaraterő diadalát zengi a regény. Valószínűleg ezért is vált az ifjúság kedvenc olvasmányává. A cselekmény magva igaz történet. Alexander Selkirk matrózt kapitánya büntetésből partra tette a lakatlan Juan Fernández-szigeten, s a tengerész négy és fél esztendőt töltött ott egyedül. Defoe az ő elbeszélése nyomán írta könyvét, s ezzel a kalandos regény új válfaját teremtette meg. Defoe Robinsonja a mostoha természeten úrrá levő, civilizált ember jelképe lett.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!