SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Shirley

: Shirley

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

573 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630708159

tartalom:

"Első regénye, a Jane Eyre sikere után Charlotte Brontë szűkebb hazája, Yorkshire jól ismert lápos, dombos, völgyes tájain, vadvirágos, hangás rétjein vonultatja fel újabb, 1849-ben befejezett művének alakjait. A hősnő, Shirley alakjában testvérhúgát, a sasmadarat, a csapongó, éles eszű, szertelen Emilyt, az Üvöltő szelek halhatatlan szerzőjét személyesítette meg - illetve azt a nőt, akivé Emily válhatott volna, ha olyan szép és gazdag és szerencsés, mint Shirley. Az angol irodalomban talán ez az első modern nőalak; a bájos, szende, passzív leánykák helyett Shirley bátor, eszes, határozott nő, egyenrangú társa a férfinak, és irányítója tulajdon sorsának. A regény másik leányszereplője, Caroline, nagyrészt önéletrajzi elemekből kel életre; a szerző keserves fiatalkorának, küzdelmes brüsszeli éveinek sorsformáló élményei tükröződnek Caroline reménytelennek tetsző szerelmében, szűkös körülményeiben. Csakhogy itt minden jóra fordul, és Charlotte Brontë világában talán a legfelhőtlenebbül "boldog vég" vár a hősnőkre és hőseikre, jó sors az érdemesekre."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!