SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Száműzött fehér szarvas

: Száműzött fehér szarvas

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

263 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630796042

tartalom:

Thomas Shapcott ausztrál író, ez a regénye mégis magyar regény: a Londonban született és életének Ausztráliában önkezével véget veő Pulszky Károly-ról (1853-1899) szól. Pulszky, a neves művészettörténész, író, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, az Országos Képtár igazgatója és kiváló szakértelmű gyarapítója tragikusan rövid életét nagyszabású tervek szolgálatába állította - az 1896-ban, a millenium esztendejében ellene indított, politikai színezetű támadás azonban a világ túlsó felére száműzte őt. Thomas Shapcott Brisbane-ban "talált rá" Pulszky Károly történetére, mégpedig egy újságcikkben, s meglátta az ismeretlen magyar valóban regényes életében rejlő írói lehetőséget. Alapos kutatómunka után megyírt, dokumentumokra alapozott s pompás beleérző képességről tanúskodó műve nemcsak lebilincselő életregény, hanem egy kor színes, eleven és hiteles rajza is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!