SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Szép Emma

Szép Emma

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1917

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Angol irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ál-Shakespeare drámák

Terjedelem:

85 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A ˝Szép Emma˝ abban a korban játszódik, melyben Hódító Vilmos gyászos pusztítása sok büszke főt letört, rögös igába, aljas póriságba késztetve nyakukat. Ez az egyetlen szál, ami a történethez fűzi. A két cselekmény közül Emma története valószínűleg egy 1581 május 2-án bejegyzett balladára megy vissza, mely 1631-ben jelent meg nyomtatásban. Vilmos kalandja a dán udvarban, amint Schick kimutatta a ˝Spanyol tragédia˝ előszavában, Henry Wotton ˝Courtlie controuersie of Cupids Cautelsb (1578) című művére vezethető vissza, ami fordítása Jaques Yver ˝Prin-Temps d'Yver˝ című művének. A gyűjtemény negyedik novellájának tragikus a befejezése: Lubeck kivégzésével és Vilmos öngyilkosságával végződik. Szép Emmában több helyütt kifejezésre jut a világ gonoszságának fájdalmas érzete. Természetesen csak a felszínen. Hogy egy uralkodó hirtelen fellobbanó s azután puszta szeszélynek mutatkozó szerelme kedvéért tengeren túlra kel s ott hagyja országát, nagyobb bűnhődést hozna magával, - de ez vígjáték, a pillanatnyilag felcsillámló mélység is csak sejtés s az élet árjának megtört habjaiból csak egy-egy vízcseppet érzünk itt, hogy lelkünket a teljes sivárság benyomásától mentesítse.˝

Állapot:

közepes

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!