TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
A dologtalan osztály elmélete. - Válogatás Veblen műveiből

: A dologtalan osztály elmélete. - Válogatás Veblen műveiből

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Antropológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

399 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632201116

tartalom:

˝Thorstein Veblen a századforduló társadalomtudományának egyik legérdekesebb s mindmáig legaktuálisabb alakja. "Az üzleti vállalkozás elmélete" című, magyarul is megjelent könyve alapján nálunk elsősorban közgazdászként tartják számon. Pedig Veblent nem annyira a gazdasági folyamatok immanens összefüggései foglalkoztatták, mint inkább azok az új szociológiai problémák, amelyeket kora észak-amerikai társadalmának a fejlődése hozott felszínre. A Kiadó célja, hogy Veblent mint szociológust mutassa be. Ezért a kötet teljes egészében tartalmazza "A dologtalan osztály elméletét", Veblen legjelentősebb művét, amelyet 1899-ben írt, és azóta már klasszikus munkává érett. Ezen kívül rövid részleteket közöl a kötet "A felsőoktatás Amerikában", valamint "A mérnökök és az árrendszer" című tanulmányból. A dologtalan osztály elméletében Veblen a felső tízezer fogyasztási viselkedéséről, ízléséről, a kultúrával szembeni ellenséges magatartásáról és státuszszimbólumokkal körülvett életéről ír, felfedezve olyan jelenségeket, amelyek a 20. század közepén váltak igazán jelentősekké. "A felsőoktatás Amerikában" című tanulmányrészletben Veblen saját tapasztalatai alapján írja le a felsőoktatás lényegét, szerepét a század eleji Amerikában. "A mérnökök és az árrendszer" című munka (1921) egy új társadalmi csoportot, a mérnökök, a közgazdászok és a tervezők rétegét mutatja be. Úgy véljük: a három mű együttesen méltóképp reprezentálja a szociológus Veblent a magyar olvasó számára.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!