EZOTERIKA / Asztrológia kategória termékei
A pontmindenség. Igazi csillagászat

: A pontmindenség. Igazi csillagászat

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Tertia

Kategóriák:

Asztrológia Okkultizmus

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ariadné Könyvek

Terjedelem:

229 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963858663X

tartalom:

"A számok és az asztrológia a tárgya ennek a könyvnek. És a pont, mint modellje a világnak, szám és csillag gyökérfogalma. Mi a pontmodell? A világnak egy újfajta szemléletmódja, amely pontnak látja a világot. A pont kiterjedésnélküliség - se tér, se idő, se mozgás, se semmi. Nos ez a semmi olyan semmi, a megnyilvánulatlanság, amibe nullára redukálva minden belefér: pontmindenség. A pontban ugyanis minden benne van, csak a semmi állapotában. Két egymásnak feszülő ellentét, szembenállás, mely egyszerre áll fenn s ezáltal megsemmisítik egymást. Csak egymást kioltó ellentétek vannak, vagyis semmi sincs. A pontból nincs kilépés, minden oda, vissza is, ha jobbra, akkor visszarándul balra, ha fel, akkor le, ha előre, akkor hátra is. Nem lehet másképp, mert nincs kiterjedés. A pont úgy tükrözi a világot, hogy egy kör középpontjának fogjuk fel, amely kör minden pontja a pont vetülete. A pont magát a körvonal pontjaiban kivetítve látja. Íme a káprázatvilág, amit valóságnak hisz a vetület. Tükörvilág ez, amelyben mindenütt tükrök és tükrök tükrei egyet tükröznek, a pontot. Az ősi asztrológia ennek a ponttükörvilágnak a megfelelése. A két ősellentétból lesz a négy sarok, a négy sarokból a négy elem, a négy elemből a hat bolygó, hetedik a nap, amely négy arcát mutatja a világnak. Ez a tízesség, amelyet két tízes számrendszer is közvetít, ezt a tükörvilágot a tízesség szakaszos ismétlődésében el tudja mondani. Az ősi asztrológia, mely ma is érvényes világkép, erről beszél. Megismerjük bolygórendszerünk kettősségét, a nap mellett a fekete lyuk szerepét, a mágnesség, elektromosság, gravitáció összefüggésének magyarázatát, bepillantást nyerünk az atom működésébe, megértjük, hogy a világegyetem tágulását zsugorodás követi, követni tudjuk a csillagfejlődés állomásait, megismerjük a világkorszakok egymásra következését, a számok eredetét, a kozmikus számítógépet, az örökmozgót stb. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!