SPORT ÉS PASSZIÓ / Autó-motor kategória termékei
A tűzgéptől a gázturbináig. A motor technikatörténete

: A tűzgéptől a gázturbináig. A motor technikatörténete

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Autó-motor Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963106669x

tartalom:

"A gőzgépek és alkotóik nagy korszakát idéző munkám (Tüzesgép, Táncsics, 1963) után a gőzgépek historikumáról szóló könyvem is ezúttal az Olvasóhoz juthatott. A belsőégésű gép, mint technikai alkotás ugyan közismert - gondoljunk a milliónyi autóra -, de fejlődéstörténete, a művelődés- és gazdaságtörténetben elfoglalt szerepe csakúgy, mint technikatörténete ez ideig kevés írót foglalkoztatott. Talán ez az első könyv, amely a motor kultúrtörténetét próbálja felvázolni. Mint más könyvemben, úgy ebben is a szakmai részletek helyett a mondanivaló közepébe az alkotó embert, a feltalálót, a konstruktőrt helyeztem, azzal is törődve, hogy munkám ne sivár tan- vagy motortani kézikönyv legyen, hanem olvasmányélményt nyújtson. Ezért tartottam fontosnak érdekes epizódok és összefüggések elmondását, a feltalálók életútjának feltárását és a gazdasági, politikai, katonai háttér megrajzolását is. Az általános fejlődés vonalának bemutatásával talán az érdeklődés felkeltéséhez is hozzájárulok... Kiemelten foglalkoztam a motorok kötül tevékenykedő magyar alkotókkal, így Csonka János, Bánki Donát, Galamb József, Jendrassik György, Balzer Marius István alakjával."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!