SPORT ÉS PASSZIÓ / Autó-motor kategória termékei
Finta László

: Finta László

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Autó-motor Iparművészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Corvina Műterem

Terjedelem:

66 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631304051

tartalom:

"Felnőttem abban az udvarban, ahol az ország egyik karosszériamestere: Dege István kovácsolta, kalapálta hatalmas üllőin autók részeit, s hajlította, faragta a karosszériák favázát, kerekek féküllőit az első világháborút követő években, s "száguldottam" negyvenöt kilométeres sebességgel a Vác felé tartó próbautakon, és ültem gyakran a minden időben recsegő-ropogó emeletes omnibuszon - az Andrássy úton az Állatkert felé gördülőn. Emlékeimben él fél évszázad hazai autóinak színe, formája és autóbuszainak botlasztó padlója, éktelen kerékdobja, kényelme és kényelmetlensége. Belenőttem az iparművészetbe, később az ipari formatervezés gondjába. Hirdettem, írásokban és előadásokon az ipari formatervezés korszerű igazát, tizenkét évig szerkesztettem az Ipari Művészetet, másfél évtizede bírálója vagyok formatervezők mindennapi munkájának, és egyebek között szorgalmaztam, szerveztem, katalógusát írtam Finta László Iparművészeti Múzeumban rendezett kiállításának, 1975-ben. Nem sokkal több ez, mint amennyi köze bárkinek lehet autóbuszainkhoz, ha nyitott szemmel, véleménnyel jár, közlekedik. Ez a több mégis: a tudatos értékelésé, felmérésé, vállalásé."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!