SPORT ÉS PASSZIÓ / Autó-motor kategória termékei
Rakétajárművek

: Rakétajárművek

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Táncsics Könyvkiadó

Kategóriák:

Autó-motor Repülés Vasút Űrhajózás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

216 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Ez a könyv egy sajátos motornak, a rakétahajtóműnek nem csupán a története, hanem gyakorlati alkalmazásainak is minél szélesebb körű bemutatása. Annak ellenére, hogy a szerző elsősorban az űrkutatás kérdéseivel foglalkozik, szeretné itt a rakéták "földi" alkalmazásait is bemutatni, hangsúlyozva mindazokat a tanulságokat, amelyek az egész technikai fejlődés számára jelentősek. Ez a próbálkozás furcsa, sőt ellenvetéseket is válthat ki. A furcsaság és az ellenvetések oka ugyanaz: az a fizikai tény, hogy a rakéta mint hajtómű csupán meghatározott sebességnél gyorsabb járművek esetében válik valóban gazdaságossá. Mindjárt hozzá kell azt is tennünk, hogy a nagyon lassú járművek esetében mindenféle sugárhajtás, tehát nem csupán a légköri oxigén kizárásával, hanem annak részvételével végbemenő mozgatás is rossz hatásfokú. A rakétahajtómű nem a lassú járművek és nem is a közforgalmi utak részére készült, és ha ezeken bármilyen oknál fogva alkalmazni kellene, akkor csak a legkülönlegesebb esetekben volna létjogosultsága. E sorok megírásakor és az elkövetkező években a jármű vagy eszköz gazdaságossága az az elsődlegesen fontos szempont, amely minden további technikai kísérlet létét meghatározza. Éppen ezért kell csínján bánnunk a rakétahajtóművel és alkalmazásaival. Bár megmutatjuk a sokféle próbálkozást, így az eleve kudarcra kárhoztatott kísérleteket is, de az egész technika jövője szempontjából mégis a valóban jelentős, irányt szabó kísérleteket kívánjuk részletesebben tárgyalni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!