FÖLDRAJZ / Ázsia kategória termékei
Nepál, királyság a fellegek között

: Nepál, királyság a fellegek között

Kiadás:

h. n., 1983

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Ázsia Művelődéstörténet Útikönyv Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Nepál ősi kultúrájú himalájai ország, mélyen gyökerező hagyományokkal. Innen indulnak el a világ alpinistái, hogy meghódítsák földgolyónk legmagasabb csúcsait. Egy kis szerencsével itt lehet találkozni a jetivel, a legendás Havasi Emberrel. A szűz Kumari, a köztiszteletben álló Élő Istennő itt oszt tanácsokat és áldásokat. Káli istennőt csak a vér elégíti ki . . . Nepál, amely századokon keresztül a külvilágtól elzárva vívta véres hatalmi csatáit, amelyet vad, könyörtelen természet övez, ahol kemény, de szeretetre méltó emberek élnek, Buddha születésének helye ma is viszonylag kevéssé ismert tája a világnak. A könyv szerzője - a varsói egyetem orientalisztikai intézete modern ázsiai problémákkal foglalkozó osztályának munkatársa, aki gyermekkorát Kínában töltötte, majd később afrikanisztikát és történelmet tanult az accrai és a varsói egyetemen - az országban tett utazásairól, kalandjairól és nem mindennapi találkozásairól szóló riporteri beszámolójában felvázolja az utolsó hindu királyság történelmét és lakosainak európai ember számára egzotikus szokásait, életét.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!