MŰSZAKI / Bányászat kategória termékei
Bányaművelés, szellőztetés

: Bányaművelés, szellőztetés

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Bányászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

341 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szerző mintegy másfél évtizede foglalkozik a bányaszellőztetés elméleti és gyakorlati kérdéseivel, a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem bányamérnöki karán e tantárgyat adja elő. Aktívan bekapcsolódott az új, mély bányák építésével és a bányák rekonstrukciójával együttjáró bányaszellőztetési, illetve bánya-klímatizálási problémák megoldásába. Könyvének vázát egyetemi előadásai képezik, amelyre építve részletesen foglalkozik a bányalevegő összetételével, különös tekintettel a sújtólég és a kőzetporok elleni védekezésre. Kellő terjedelemben tárgyalja a levegő bányabeli áramlását, vezetését, elosztását, az áramláskor fellépő ellenállásokat, a bányavágatok, fejtések szellőztetési módszereit. Ismerteti a ventillátorokat, üzemi viszonyaikat, és a szellőztetés mérő- és ellenőrző műszereit. Külön fejezet tartalmazza a bányaszellőztetés tervezését, ellenőrzését, a szükséges méréseket és az úgynevezett depressziós felvételt. Mindezt több számbeli példa, 260 ábra és sok táblázat egészíti ki. A könyv a kutató, tervező és üzemben dolgozó bányamérnökök és technikusok, valamint egyetemi hallgatók számára nélkülözhetetlen."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!