ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
Isten igájában I-II. kötet

: Isten igájában I-II. kötet

Kiadás:

Kolozsvár, 1930

Kiadó:

Erdélyi Szépmíves Céh

Kategóriák:

Bibliofilia Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erdélyi Szépmíves Céh előfizetői sorozat

Terjedelem:

185 p., 176 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

Nyirő József az erdélyi természet és történelem, az erdélyi ember és lélek krónikása akart lenni. Nem egyszerűen író, hanem erdélyi író, aki népének, közelebbről a székely népnek a történelmi sorsát kívánja megörökíteni. Ez a szándék jelölte ki az utat, amelyet bejárt, s ha irodalmunkat a nemzeti élet krónikásának (is) tekintjük, méghozzá olyan krónikásnak, amely a magyar világ változatairól ad képet, elkészíti ennek a világnak a kulturális "térképét", akkor kétségtelen, hogy - Tamási Áron mellett - Nyirő József volt az, aki maradandó képekben mutatta be a székely nép életét, történetét, hagyományait, észjárását és lelkiségét. Mindez nem jelenti azt, hogy volna külön "székely irodalom", nemzeti irodalmunknak mindazonáltal van egy ága - Tamásinál és Nyirőnél, vagy előttük, illetve mellettük Benedek Eleknék, Kacsó Sándornál és Kurkó Gyárfásnál -, amely a székely életből, hagyományból és lelkiségből sarjadt, s éppen a maga eredeti színeivel gazdagítja a magyar, sőt hitünk szerint az európai irodalmi kultúrát.

leírás:

Számozott példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!