Az ember környezetében állandóan újabb és újabb dolgok jelennek meg. És meg kell tudnunk, hogy valójában micsodák ezek a dolgok, mert csak így kezdhetünk velük bármit is. Mit érne akár a legfinomabb sütemény is, ha képtelenek volnánk tudomást szerezni arról, hogy a sütemény egyáltalában ott van előttünk? Ismereteket nemcsak abból merítünk magunknak, amit az iskolában olvasunk vagy hallunk. Arról a sok-sok ezer dologról, ami nap mint nap megjelenik előttünk, látásunk, hallásunk, ízlésünk, szaglásunk és tapintásunk útján értesülünk. Érzékelésünk segít megismerni a környező világot, érzékszerveink kötnek össze vele bennünket. Hogyan történik hát mindez? Erről lesz szó ebben a könyvben.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Leo Schneider: Hogyan érzékelünk? Az ember és érzékszervei
Kiadás:
Budapest, 1976
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
85 p.
Kötésmód:
egészvászon
ISBN:
9631105431