TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A keresztény álláspontja a természetben I-III. kötet

: A keresztény álláspontja a természetben I-III. kötet

Kiadás:

Budapest, 1877

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Biológia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Házi Könyvtár

Terjedelem:

531 p., 532 p., 581 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Soos Mihály tanár és író (Úrházpuszta 1832- ?). Iskoláit Pápán, Veszprémben és Győrben végezte. A bencés rendbe lépett, melynek 41 évig volt tagja, 1855-ben azonban a csornai premontrei kanonokrendbe lépett át, melynek kebelében teologiai tanulmányait végezte és áldozópappá avattatott fel. Mint gimnáziumi tanár Szombathelyen kezdte meg működését, majd négy év múlva Keszthelyre helyeztetett át, hol a természettan s a mennyiségtanból tanári képesítést szerzett, megelőzőleg egy évet a budapesti egyetemen töltve. A hatvanas évek elején a Keszthelyen felállítandó országos gazdasági tanintézetnél mint a mennyiségtani és természettudományi szakok rendes tanárát alkalmazták, mely állásában egyfolytában 24 évet, a tanári pályán pedig 33 évet töltött el. 1889. év őszén Csornára vonult vissza, hol a rend növendékeinek oktatásával, a kiváló művekben gazdag könyvtár kezelésével, az iskolaügy előmozdításával stb. foglalkozik. Megkapta a Ferenc-József-lovagrend keresztjét és nyugalomba lépése alkalmával a legfelsőbb elismerést.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!