TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
A nő biológiája

: A nő biológiája

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Egészségügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

477 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632818423

tartalom:

E könyv a nő életéről, egész életútjáról szól. Bemutatja a biológiai nemek kialakulását és a magzati fejlődést. Felöleli mindazokat az eseményeket, amelyek az első menstruációtól a havi vérzés megszűnéség, a változás koráig zajlanak. Foglalkozik a szexualitással, a születésszabályozással, a meddőséggel és a terhessége. Tárgyalja a mellrák kezelésének ellentmondásait, valamint nőgyógyászati problémákat. Vizsgálja azokat a társadalmi és kulturális tényezőket, amelyek a nő táplálkozást, fizikai tevékenységét és a kozmetikumok használatát befolyásolják. Ez a könyv az egészségvédelemről is szól. Nők és férfiak nem nélkülözhetik az egészségügyi ismeretket, ha értelmes módon akarnak együttműködni a szakemberekkel. Effajta ismeretek nélkül válaszfal emelkedhet orvos és páciens közé. Ezek birtokában viszont megértik testük működését, és felelősséget éreznek egészségük megtartásáért. Cselekvő szerepet tölthetnek be orvosaikkal való kapcsolatukban. Tudásuk lehetővé teszi, hogy maguk határozzanak egészségüket érintő kérdésekben. Ma nem könnyű helyesen dönteni. Az egészségügyi ellátásban "többfrontos harc" folyik, egyszerre léteznek hagyományos, váltakozó és ellentmondásos módszerek, melyek mind az egészség megszerzését, illetve megtartását célozzák. Hogyan is döntsünk? Hol az igazság, ha az újságok szinte naponta közölnek olyan egészségügyi témájú írásokat, melyek ellentétesek az egy héttel korábban megjelentektől, ha az egyik újságcikk cáfolja a másikat abban, hogy mi a jó és mi helytelen egészségünk szempontjából. Mindannyiunknak kell tudnunk annyit, hogy számunkra legmegfelelőbb módszereket válasszuk ki egészségünk megóvása érdekében. Ezért e könyv feltárja a hagyományos ismereteket a nő anatómiájáról, élettanáról, a szaporodásról, a szexualitásról és a viselkedésről. Beszámol azokról a legfontosabb kutatásokról, amelyeken ezek az ismertek alapulnak, leírja módszereiket és eredményeiket, és arra bátorítja az olvasót, hogy maga vonjon le következtetéseket értékükről. Tárgyalj az e téren folyó kutatásokat, köztük a folyamatban levő klinikai vizsgálatokat is, és rámutat arra, hogy mely területeken kell előrelépni. Ezáltal az olvasó jobban tudja mérlegelni egy-egy orvosi kutatási témájú cikk tartalmát. Semmi rejtély nincs az orvostudomány, az emberi szervezet felépítése és működése körül; ez mind megismerhető, ha a nő érti az orvosi zsargont és az élő szervezetet leíró szakkifejezéseket. Ha egy nő megtanulja az orvostudomány és egészségtan nyelvét, akkor szakmai színvonalon tud tárgyalni az egészségügyi szakemberekkel. Sok tanítványom mesélte, hogy új ismeretei láttán és határozott kívánságára orvosa felhagyott a vizsgálatok során a túlzottan leegyszerűsített magyarázatokkal. Ez jóleső érzés a nő számára, apró s mégis fontos jele, hogy valóban ura lehet saját testének.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!