tartalom:
Ez a füzet - amely bemutatja az élelmi anyagok természetes és mesterséges eredetű radioaktivitásának kialakulását, és tájékoztató jelleggel adatokat is közöl az élelmiszerekben mérhető sugárszennyezettségi szintekről - főleg azoknak írodott, akik nem hivatásszerűen foglalkoznak sugárbiológiával, atomtechnikával. Elsősorban azoknak a kertészkedőknek, kiskerttulajdonosoknak szól, akik a zöldséget, főzelékféléket, gyümölcsöt maguk termelik meg, s szeretnének kissé többet tudni az élelmiszerek sugárszennyeződéséről és a sugármentesítési lehetőségekről. Egyúttal segíti az Olvasó tájékozódását a csernobili atomerőmű-balesetet követő radioaktív szennyeződés értékeléséhez, hozzájárulva a mendemondák kiküszöböléséhez, s a valós helyzetet tárja fel a nem szakértők számára.
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető