A hivatásos szakemberek és a természetkedvelők széles tábora gyakran keres útmutatást arra, hogy milyen módon készítsen preparátumot, illetve hogyan tartósítsa azt. Hazai szakirodalmunkban az 1961-ben megjelent első kiadás sikere és keresettsége is bizonyította, hogy a szerző a mű megírásával régi hiányt pótolt. Az új, teljesen átdolgozott kiadásban összefoglalt ismeretek híven tükrözik azt a nagy fejlődést, amely újabb műanyagok felfedezésével, alkalmazásával, új módszerek bevezetésével lehetővé teszi a preparátumok gyorsabb, tökéletesebb készítését. A szerző arra törekedett, hogy a könyv az alsó – és középfokú oktatáshoz, a tudományos adatgyűjtéshez múzeumi és kiállítási célból egyaránt használható legyen. Bővebb, részletezőbb ábraanyaggal igyekszik megkönnyíteni a leírt módszerek praktikus alkalmazását. Azok számára pedig, akik e témával behatóbban kívánnak foglalkozni, adni a fejezetenként összegyűjtött, szinte teljességre törekvő irodalmi tájékoztatás.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Fehér György: Állatpreparátumok készítése
Kiadás:
Budapest, 1978
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
258 p.
Kötésmód:
nyl
ISBN:
9632302877
tartalom:
leírás:
Érvénytelen bélyegzővel.