A két francia és egy magyar szerző munkája áttekinti a gomba biológiai jellemzőit, természeti környezetét, a gyűjtéssel és termesztéssel kapcsolatos tudnivalókat, és természetesen a tartósításhoz, fogyasztáshoz is hasznos tanácsokat ad. A könyvet mintegy száz színes kép illusztrálja, található benne magyarországi lelőhelytérkép, továbbá részletes ismertetés néhány hazai és erdélyi termőhelyről.
„Az agrárszakma érdeklődését szeretnénk megnyerni, hiszen a gasztronómiában oly nagyértékű terméknek köszönhetően az emberek emelhetik régiójuk fényét, a triflatermesztés kapcsolódhat a vidékfejlesztéshez, csakúgy mint a vidék veszélyeztetett részeinek, elhanyagolt övezeteinek fenntartásához. A szarvasgombához épp azért fűződik érdekünk, mert a francia szakemberekkel teljes egyetértésben úgy találjuk, hogy számos hazai övezetben a talaj-, és a klíma adottságok kiválóan alkalmasak a trifla termesztésére, sőt Magyarország akár a burgundi szarvasgomba elsőszámú termesztőjévé is válhat Európában.”
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Az európai fekete szarvasgomba (burgundi szarvasgomba - Tuber uncinatum Chatin)
Szerkesztő:
Bratek Zoltán Gerard Chevalier Henri Frochot
Kiadás:
h. n.,
Kiadó:
Első Magyar Szarvasgombász Egyesület
Kategóriák:
Biológia Szakácskönyv, gasztronómia Gombászat Mezőgazdaság általában
Terjedelem:
266 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9632182391