"A biotechnológia szó már valamennyiünk számára ismerősen cseng, hiszen nap mint nap találkozunk a vele kapcsolatos hírekkel a napilapokban, a rádióban, a televízióban. Hogy pontosan miről is van szó, kevesen tudják. Új, rohamosan fejlődő tudományág ez, amely forradalmasítja a gyógyászatot, az élelmiszeripart, a mezőgazdasági termelést. A szerző nagy érdeme, hogy tudományos igénnyel, de közérthetően fogalmazza meg a biotechnológia lényegének megértéséhez szükséges biokémiai, élettani ismereteket. Erről tanúskodik az is, hogy a könyvet Angliában is kiadják. A szerző könyvének első részében a géntechnika megértéséhez nélkülözhetetlen ismereteket foglalja össze. A könyv második része a géntechnika gyakorlati alkalmazásáról szól. Itt ismerteti a szerző a gyógyászati termékek (inzulin, növekedési hormonok, interferon, antibiotikumok), a vegyipari termékek (aminosavak, enzimek, vitaminok) termelésének módját, továbbá a növények és állatok szaporításában már megvalósított biotechnológiai módszereket. A könyv utolsó részében a géntechnológiában rejlő lehetséges kockázattal, etikai kérdésekkel foglalkozik. "
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Harald Skjervold: Biotechnológia
Kiadás:
Budapest, 1989
Kiadó:
Kategóriák:
Biológia Mezőgazdaság általában
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
194 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632340434