TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Elobromol

Elobromol

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Országos Onkológiai Intézet

Kategóriák:

Biológia Kémia Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az első, Magyarországon szintetizált és a klinikumban is bevált daganatgátló hatású vegyület: a Degranol forgalomba hozatala óta 30 év telt el s ezen idő alatt megszületett a hatékony vegyületek egész sora (Myelobromol, Zitostop, Lykurim stb.). Ezek között foglal helyet az Elobromol is, amely kitűnt azon tulajdonságával, hogy szájon át adva is daganatgátló hatású és toxicitása jól kivédhető. Az Elobromol számos gyakori előfordulású daganat kezelésére alkalmas. Ez tette aktuálissá, hogy külön foglalkozzunk e citosztatikummal és meghatározzuk helyét a daganatos betegségek kezelésében. A könyv azokat a kísérletes és klinikai eredményeket foglalja össze, amelyek az Elobromollal kapcsolatban 1980 júniusig közlésre kerültek. Az adatok jelentős része a szerzők saját munkája, nem hiányzik azonban a nemzetközi - főleg az amerikai - irodalom ismertetése sem. A kézirat nyomdába küldése után Chiuten és munkatársai (1981) értékes összefoglalót jelentettek meg az Egyesült Államokban hexit származékokkal folytatott klinikai vizsgálatokról, melyet a téma iránt érdeklődő olvasó figyelmébe ajánlunk. A fontosabb kísérleti eredményeket teljes egészében ismertettük, de törekvésünk volt, hogy kellő kritikával áttekintést is nyújtsunk az Elobromol hatékonyságáról. Ha e feladatnak sikerült eleget tenni, úgy az elsősorban a lelkes és szakértő szerzőgárdának köszönhető. Ezen túlmenően nagy érdeme van e könyv összeállításában Dr. Kerpel-Fronius Sándor tudományos osztályvezetőnek is, aki fáradhatatlan energiával és különleges odaadással volt segítségünkre. A kézirat gondos formábaöntése Metzger Katalin és Takács Dénesné érdeme."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!