E könyvben az olvasó színvonalas, közérthető és rövid összefoglalót talál azokról a legújabb adatokról, melyek a gibberellinek meghatározási módszereire, kémiájára és mikrobiológiájára, a növényekre kifejtett élettani hatására és gyakorlati felhasználásukra vonatkoznak.
A szerzők maguk is a gibberellinek tanulmányozásának neves szakemberei. Ezért nem elégednek meg a kísérleti adatok és elméleti következtetések egyszerű összefoglalásával, hanem kritikai válogatásnak és analízisnek vetik alá ezeket. Ez teszi a könyvet eredetivé és érdekessé.
Így különösen sok új adatot használtak fel saját vizsgálataikból a Gibberellinek meghatározási módszerei és a Gibberellinek mikrobiális szintézise című fejezetekben. A könyv meggyőzően tanúsítja a helyes módszer megválasztásának és a kapott mennyiségi adatok értelmezésének jelentőségét, és ugyanakkor felhívja a figyelmet a helytelen módszerválasztáskor vagy az eredmények helytelen értelmezésekor fellépő hibák lehetőségére.
A legújabb adatokat közlik a gibberellint termelő mikroorganizmusokról és a fermentáció leggazdaságosabb módjairól.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
V. N. Agnyisztyikova, G. Sz. Muromcev: Gibberellinek, a növények hormonjai
Kiadás:
Budapest, 1976
Kiadó:
Kategóriák:
Biológia Botanika Mezőgazdaság általában
Terjedelem:
199 p.
Kötésmód:
nyl