TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Óvjuk meg bolygónkat!

: Óvjuk meg bolygónkat!

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Környezetvédelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

148 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A föld élet mintegy hárommilliárd éves története során az élő fajok sokasága váltotta egymást a vízben és a szárazföldön. Egyesek túlszaporodtak, mások eltűntek az élet színpadáról, de mind kitörölhetetlen nyomot hagyott maga után. Ezeket a nyomokat őrzik a mészkőhegyek épp úgy, mint a széntelepek és kőolajmezők, a kövült csontok és egyéb maradványok. De soha egyetlen faj sem veszélyeztette magát az élet színterét, amíg az ember el nem özönlötte a földfelszínt. 1950-ben még félmilliárd ember élt a Földön, s ez a szám 350 év alatt, 2000-re tízszeresére nő: meghaladja az ötmilliárdot! A számok azért fontosak, mert az egyre szaporodó emberiség eltartása, életkörülményeinek állandó javítása rohamos iparosítást, a gazdasági növények hatékony védelmét, a közlekedés nagyarányú fejlesztését követeli. Ezek pedig - a régi módszerekkel - a növényzet pusztításával, a levegő és a vizek szennyezésével és mérgezésével járnak. A városok és az ipari üzemek telepítésével, a vegyszeres gyom- és rovarirtással és sok más kísérő tevékenységgel más, fontos állat- és növényfajokat írtunk, felborítjuk a természet biológiai egyensúlyát. Ha ezt a folyamatot nem állítjuk meg és nem fordítjuk vissza, akkor belátható időn belül veszélyesen korlátozzuk vagy éppen lehetetlenné tesszük az élet fennmaradását Földünkön. Az állatok élete összefügg a növények és más állatfajok létével, hiszen az élővilág önmaga tápláléka is, s ettől az ember sem tudja magát függetleníteni. Mindenáron meg kell óvnunk környezetünket: a levegőt, a vizeket, és az élővilágot! Ettől függ utódaink élete. Ezt hirdeti ez a kis könyv, az UNESCO kiadványa, amely megismerteti az olvasóval az ember földi életének feltételeit, azok ésszerű hasznosítását, az emberiség gazdálkodásának veszélyes következményeit, valamint e veszélyek elhárításának lehetőségeit és módjait. Éppen emiatt a könyv nemcsak fontos, hanem rendkívül izgalmas olvasmány!

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!