TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Válogatott tanulmányok

: Válogatott tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

508 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632805224

tartalom:

˝Az 1973-ban Nobel-díjjal kitüntetett, ma 74 éves osztrák tudós neve nem ismeretlen a magyar olvasó előtt, hiszen Salamon király gyűrűje valamint Ember és kutya című könyvét már évekkel ezelőtt olvashatta magyarul is. Az etológia - a magatartást kutató tudomány - lényegében és elsősorban Lorenz munkássága révén került a tudományos érdeklődés középpontjába. Az ő tevékenységéhez kapcsolódik e modern tudományág kialakulása, elméleti munkásságának jelentőségét sokan Darwinhoz mérik. Kutatásai elsősorban az állatvilágra, azon belül főként a madarakra terjedtek ki, következtetései azonban általánosíthatók, sőt egyes vonatkozásokban az emberre is kiterjeszthetők. Az etológiával kapcsolatos elméletek - így Lorenz munkássága - körül mind a mai napig széleskörű viták zajlanak a tudományos életben, ami azt jelzi, hogy e tudomány még korántsem lezárt, az elkövetkező években számos új eredmény egészíti ki az eddigi kutatásokat. Az azonban már ma is kétségtelen, hogy Lorenz a tudomány klasszikusának tekinthető, munkásságának keresztmetszetét tehát okkal adjuk a szélesebb olvasóközönség kezébe.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!