Hazánkban a nagyüzemi szőlőtermesztés az 1950-es évek elején az állami gazdaságok létrejöttével vette kezdetét. A nagyüzemi jelleget azonban, inkább csak a terület-növekedés jellemezte. A nagyobb kiterjedésű szőlőgazdaságok valójában kisüzemi módszerekkel művelték szőlőjüket, hiszen korszerű gépek még nem álltak rendelkezésre; s nem hatotta át a termelést az igazi nagyüzemi koncepció sem.
Az útkeresés – számos buktatóval – közel másfél évtizedig tartott. A nagyüzemi termelésben mindenekelőtt a mindent gúzsba kötő hagyományos elvek feladására, illetve teljesen új biológiai és technikai szemlélet kialakítására volt szükség.
MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Csepregi Pál: A nagyüzemi szőlőtermesztés időszerű kérdései
Kiadás:
Budapest, 1967
Kiadó:
Károlyi Mihály Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ
Kategóriák:
Borászat-szőlészet Növénytermesztés
Sorozat:
Terjedelem:
91 p.
Kötésmód:
papír