A különféle termékek előállításánál alkalmazott főbb célgépek közel azonosak. A technikai berendezések mégis sokfélék, mert a sajátos követelmények – mint például a szénsavazás – változatos műveleteket igényelnek.
A gépeket rendszerbe foglaltan ismertető fejezetek a főbb technológiai folyamatok szerint tagolódnak, sorrendnek a szőlőfeldolgozást és a borkészítést véve alakul. A szükséges berendezés kiválasztását megkönnyíti, hogy külön is kidolgozottak az egy-egy műveletet megvalósító gépcsaládok fajlagos műszaki és kezeléstechnikai mutatói.
A könyv az italgyártással foglalkozó közép- és felsőfokú végzettségű szakemberek számára készült.
MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Mercz Árpád: Az italgyártás gépei
Kiadás:
Budapest, 1981
Kiadó:
Kategóriák:
Borászat-szőlészet Tankönyv Gépészet
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
347 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632310802