A napjainkban végbemenő gyors műszaki-technikai fejlődés az élelmiszeripar minden területén dinamikus változásokat hozott. Nem kivétel ez alól a borászat, és tágabb értelemben az italipar sem. A technológia fejlesztése döntően az adott műszaki színvonal függvénye. Az italipar bármely területén működő szakemberek napi feladataihoz tartozik a különböző berendezések üzemeltetésének irányítása, s ehhez kellő szakgéptani felkészültségre van szükségük.
A „Borászati és italipari gépek” című jegyzet célja, hogy bemutassa a címben jelzett területek gépeit, berendezéseit. Teljességre már csak a korlátozott terjedelem miatt sem törekedhettünk. A technológiához kapcsolódva igyekeztünk célszerűen megválasztani a gépcsoportokat, hogy keresztmetszetet adjunk a legfontosabb műszaki eszközökről. Lemondtunk például a szőlő betakarítás és szállítás gépeinek ismertetéséről, nehogy ezek fontosabb fejezetek rovására menjenek.
MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Hidegkuti Gyula: Borászati és italipari gépek
Kiadás:
Budapest, 1985
Kiadó:
Kategóriák:
Borászat-szőlészet Ipar Gépészet
Terjedelem:
267 p.
Kötésmód:
papír