˝Milyen jólesik hosszú séta után vagy akár otthon, nagy melegben egy-egy pohár színes, pezsgő gyümölcslé vagy gyümölcsbor! Pedig hányan vannak, akik nem ismerik a gyümölcsfogyasztásnak ezt a módját. Hát még ha tudnák, hogy mi minden készíthető a közvetlen fogyasztásra sokszor már alkalmatlan, lehullott gyümölcsből: gyümölcsszörpök, gyümölcskocsonyák, gyümölcsbólék, gyümölcslikőrök, sőt gyümölcsecetek, a leggyakoribb gyümölcsleveken és gyümölcsborokon kívül. Mindezeknek a készítésére, a gyümölcsök házi feldolgozására tanít meg az ismert szerző, Szabó Béla könyve. Egyszerű, közérthető nyelven vezet bennünket végig a gyümölcs sajtolási módjain, a különféle tartósítási eljárásokon az erjesztés tudnivalóin. Végül jól használható, könnyen elkészíthető recepteket közöl. Előírás szerinti vagy ízlés szerint módosított felhasználásuk révén kitűnő italok készíthetők házilag.˝
MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Szabó Béla: Gyümölcslevek házi készítése
Kiadás:
Budapest, 1968
Kiadó:
Kategóriák:
Borászat-szőlészet Szakácskönyv, gasztronómia Kertészet
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
143 p.
Kötésmód:
papír