MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Lélek naplója I-II. kötet

: Lélek naplója I-II. kötet

Kiadás:

Veszprém, 1886

Kiadó:

Petőfi-Nyomda

Kategóriák:

Borászat-szőlészet Helytörténet Jog Magyar történelem Politika Kereskedelem Balaton

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

376 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Czigány Károly ( Veszprém vm., 1832 - Kővágóörs, 1893) ügyvéd, író. A veszprémi gimnáziumban kezdte tanulmányait, majd Sopronban, és az első évi bölcseletet a pápai református kollégiumban végezte el. Ezután jogot tanult a pesti egyetemen. Vizsgái letétele után a kaposvári törvényszéken lett tisztviselő, majd az esterházi, későbbi a sümegi járásbíróságon dolgozott. 1861-ben szolgabíró lett. Nem sokkal később Kővágóörsön telepedett le mint ügyvéd. A Balaton-kultusz ébresztője és élharcosa volt, s sokat tett Révfülöpnek fürdőteleppé való kialakítása érdekében. Részt vett a Zala-Somogyi Gőzhajózási Társaság munkájában. Bölcseleti és társadalmi kérdéseket tárgyaló cikkei a Keszthely, Balaton, Rábavidék, Győri Közlöny, Népjog, Hon, Budapesti Hírlap, Ország-Világ és a Zalai Hírlap c. lapokban jelentek meg. Cikkeket írt a Zalai Közlönybe a balatoni borok védelme érdekében. A Balatoni Szövetség Révfülöpön emlékművel örökítette meg nevét 1912-ben. Kéziratait a révfülöpi helytörténeti gyűjtemény őrzi.

leírás:

A két kötet egybekötve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!