˝Tokaji aszút minden borkedvelő ember ivott már, mégis bizonyára sokan vannak, akik nem tudják, miért csak Tokaj-Hegyalja különleges szépségű tájain terem. A Vinotéka-sorozat Tokaji borok című kötetéből Ön megismerheti a híres történelmi borvidék történetét és az aszúkészítés több évszázados hagyományát. Kötetünkből mindent megtudhat, amit csak érdemes, az aszú minőségét befolyásoló négy tényezőről: a különleges termőhelyről, a talajról, a szőlőfajtákról és az évjáratról. Megtudhatja továbbá, mi a különbség az aszú és a szamorodni, az aszúeszencia és az eszencia között, és azt is, hogy melyik bor milyen étellel harmonizál igazán. Végül bemutatjuk Hegyalja legjelesebb borgazdaságait, legszebb pincészeteit és néhány jelentős családi vállalkozást, amelyek az elmúlt években nagymértékben hozzájárultak a borvidék fellendüléséhez.˝
MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Haraszti Gyula: Tokaji borok
Kiadás:
h. n., 2002
Kiadó:
Kategóriák:
Borászat-szőlészet Szakácskönyv, gasztronómia
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
85 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9630943433