FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Budapest és a megyék földrajza

Budapest és a megyék földrajza

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Budapest Tankönyv Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

397 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631777464

tartalom:

"A földrajzi környezet az emberi társadalom létének, fejlődésének egyik állandó és szükségszerű feltétele. A földrajzi környezet Pécsi Márton akadémikus meghatározása szerint "magába foglalja a természeti tájat, a mesterséges (vagy kultúr-) tájat, a népességet és a termelési, gazdasági körzeteket, továbbá az állam-, közigazgatási és ellátási rendszer működési körét, illetve állagát" A társadalom teljes földrajzi környezetének elemi fokon történő bemutatása, összefüggés-rendszerének helyes értelmezése és integrált értékelése az alsó fokú földrajzoktatás időszerű feladata. Az általános iskolai nevelési-oktatási terv (1978) előírja a lakóhely és a megye, vagyis szűkebb és szélesedő életterünk természet- és gazdaságföldrajzának tanítását. A környezetismeret és a földrajz tanterve lehetőséget biztosít a földrajzi környezet alkotó elemeinek fokozatos megismertetésére, analitikus és szintetizáló feldolgozására. A lakóhely (a legtöbb gyermek számára ez azonos a szülőfölddel) a természeti környezet és a társadalmi-gazdasági valóság megismerésének első színtere."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!