VALLÁS / Buddhizmus és keleti vallások kategória termékei
Nágárdzsuna. A mahájána buddhizmus mestere

: Nágárdzsuna. A mahájána buddhizmus mestere

Kiadás:

h. n., 1997

Kiadó:

Farkas Lőrinc Imre Könyvkiadó

Kategóriák:

Buddhizmus és keleti vallások Indiai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637310355

tartalom:

"Nágárdzsuna nevének említése szinte senkit sem hagy érintetlenül a buddhista országokban. Személye mindenkinek sokat jelent, legyen az egyszerű hívő, magasan képzett tudós vagy gyakorló. Tibetben, Japánban, Kínában olyan magas szintet elért bódhiszattvaként tisztelik, aki az elmúlt idők buddháihoz hasonlóan közvetlen tudással, személyes megéléssel valósított meg olyan eredményeket, amelyek meghaladják az ember köznapi korlátok közé szorított megismerési, tapasztalási módjait, a szokványos "emberi feltételeket", s a létel hömpölygő áradatának, a szamszárának a túlpartját képviselik. Nágárdzsuna rendkívüli tiszteletét tükrözi az is, hogy ugyancsak bővelkedünk a róla szóló legendás életrajz adatokban, és hihetetlen mennyiségű írást tulajdonítanak neki." A könyv Nágárdzsuna szanszkrit nyelven írt verseinek (A középút alapversei és Drágakőfüzér) latin betűs átiratait tartalmazza, illetve a szerző magyar fordításait, értelmezésekkel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!