MŰSZAKI / Bútor kategória termékei
A krakkói Wawel gyűjteményei

A krakkói Wawel gyűjteményei

Fordító:

Kiadás:

Budapest; Warszawa, 1975

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Bútor Festészet Haditechnika Műgyűjtés Kerámia és üveg Lengyelország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

405 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631396053

tartalom:

"A krakkói várhegyen, a lengyel királyok egykori székhelyén az elmúlt századok történelmi viharai után ma ismét eredeti szépségében pompázik a régi királyi palota. A korhűen rekonstruált díszes környezetben kiváló műalkotások sorakoznak. A Wawel ma múzeum, gyűjteményeinek alapját a régi királyi kincs maradványai alkotják, amelyek a fáradhatatlan kutatók és az áldozatkész adományozók jóvoltából váltak az utóbbi években imponálóan teljesekké. Joggal állítják a lengyelek, hogy a Wawel az ország legszebb múzeumépülete, sőt az egész világon is párját ritkítja. A gyűjtemények négy csoportra oszlanak. Az első a királyi lakosztályokat és dísztermeket, a második a kincstárat, a harmadik a fegyvertárat mutatja be. A negyedik gyűjteményben a keleti művészet alkotásai láthatók. Az alkotások összegyűjtésekor lényeges szempont volt, hogy ha ma már nem is állíthatók tökéletesen vissza az eredeti berendezések, nincsenek is meg a királyok által használt bútorok, szőnyegek, fegyverek, a palotában bemutatott tárgyak művészi értékben mégis méltóak legyenek az egykori uralkodói rezidenciához. Ezt a rendkívül értékes együttest ismerteti könyvünk. A bevezetőt Jerzy Szablowski, a Wawel Állami Műgyűjteményeinek igazgatója írta. A kötet végén részletes, bibliográfiával is bővített tárgyleírásokat találunk. A 293, részben színes táblával illusztrált kiadványt nemcsak a művészetek iránt érdeklődő közönség vagy a krakkói élményeit feleleveníteni vágyó turista, hanem a szakember is nagy haszonnal forgathatja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
Hasonló termékek:
Szilvitzky Margit
Szilvitzky Margit Mezei Ottó
700 Ft 455 Ft
Ribera
Ribera Nyerges Éva
600 Ft 390 Ft
Lőrincz Gyula
Lőrincz Gyula Szíj Rezső
300 Ft 195 Ft
Reynolds
Reynolds Czére Andrea
500 Ft 325 Ft
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!