SZÉPIRODALOM / Cseh irodalom kategória termékei
Csak a sírásó könnyezte meg

: Csak a sírásó könnyezte meg

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Cseh irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

385 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A regény főhőse, a tizennyolc éves Lojza javítóintézetből és börtönből szabadulva egy dél-csehországi kisváros ínségtelepére kerül állítólagos nagyszüleihez. Nehezen kap munkát, hiszen a válságos harmincas évek végén járunk. Végül a sírásó fogadja fel maga mellé segédnek. A sírásói foglalkozás itt az a poszt, ahonnan meglátható az élet és a társadalmi viszonyok igazi képe. A regény e központi motívuma összefonódik a másikkal, amely Lojza alakja és sorsa. A fiú testileg rendkívül erős, s szinte gyermekien tiszta lelkű, de túl érzékeny. Anyai szeretetet nélkülöző gyermekkora után a javítóintézetben és a börtönben csupán az élet árnyoldalait ismerte meg, s bár vágyik a tiszta életre, úgy véli, csak akkor tud érvényesülni, ha olyanná lesz, mint a világ. Sorsa csak tragédiába torkollhat, hiszen az író szavaival élve: "Nem tud beleilleszkedni abba a környezetbe, amelyben él, más környezettel viszont senki sem szolgálhat neki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!