TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A vörös határ. A világegyetem szélének kutatása

: A vörös határ. A világegyetem szélének kutatása

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632815432

tartalom:

"Elcsodálkozhat az olvasó a címen: van széle a Világegyetemnek? Ez a szél - a vörös határ - arra az idő- és térbeli távolságra utal, ameddig az Univerzumból információt tudunk szerezni. De legalább ennyire izgalmas kérdés az is, hogy mi lesz a sorsa az Univerzumnak, hogyan keletkezett, valóban tágul-e, és meddig tart ez a folyamat, esetleg valamikor visszafordul-e. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ Timothy Ferris élvezetesen, fordulatosan megírt könyve. A szerző áttekinti a kozmológia legújabb kori történetét, legfontosabb problémáit. Egy-egy fejezetben foglalkozik az Univerzum tágulásával, annak bizonyítékaival, az Olbers-paradoxonnal, a hétköznapi gondolkodásunk számára szokatlan kozmológiai idő- és térforgalommal, a különféle keletkezési elméletekkel, a kvazárokkal, háttérsugárzással, a Világegyetem "várható" jövőbeni sorsával és legújabban szerzett ismereteinknek a kozmológia fejlődésére kifejtett hatásával. A kutatók életéből vett, ma már kultúrtörténeti érdekességnek számító epizódokkal, a felfedezések színesen megírt történetével, kutatók között lefolyt tudományos viták elmondásával, vagy akár kis "pletykák" elbeszélésével sikerül életközelbe hoznia ezt az elvont tudományágat. A szöveget szakkifejezéseket magyarázó kislexikon és értékes, archív felvételekből álló fotóanyag egészíti ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!