TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Galileo Galilei.

: Galileo Galilei. "És mégis mozog a Föld..."

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Tálentum Kft.

Kategóriák:

Csillagászat Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Tudósok, akik megváltoztatták a világot

Terjedelem:

63 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638396032

tartalom:

Galileo Galilei kora legkiemelkedőbb tudósa, igazi sokoldalú reneszánsz személyiség volt. Számos jelentős felfedezést tett a matematikában és a fizika különböző területein, a mechanikában, a ballisztikában, a hőtanban. Technikai újítások egész sora fűződik a nevéhez, köztük az ingaelvet hasznosító óraszerkezet, vagy a csillagászati teleszkóp kifejlesztése. Távcsöves megfigyeléseire és a kapott adatok újfajta matematikai módszerekkel történő feldolgozására támaszkodva tudományosan megcáfolta a fennálló, s az egyház által is hirdetett Föld-központú világképet, és a világegyetem szerkezetének és működésének egy a valós tapasztaláson alapuló korszerűbb magyarázatát adta. Ezzel tulajdonképpen a modernkori csillagászat megalapozójának tekinthetjük. Galilei egész életében következetesen harcolt a vakhitre, a feltétlen tekintélytiszteletre építő gondolkodásmód és a régi elméletekhez szolgamód ragaszkodó tudósi magatartás ellen. A középkor hivatalosan elfogadott, arisztoteliánus világképével szembeni fellépése miatt a rettegett inkvizíció több alkalommal is vizsgálatot kezdett ellene, majd eretnekség vádjával egyházi bíróság elé állították és életfogytiglani fogságra ítélték. Galilei azonban háziőrizetbe helyezése és egyre súlyosabb betegsége ellenére is tovább dolgozott. Bár egész életében vallásos embernek tartotta magát, mint tudós nem volt hajlandó lemondani arról, hogy minden korláttól mentesen a valóság titkait kutassa. Szilárd meggyőződése volt, hogy az emberi értelemnek, gondolkodásnak fel kell végre szabadulnia az egyház gyámkodásának a béklyói alól.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!